Truva Akademi'ye Ulaşın
Adres

Çankaya Mah. Prof. Dr. Aziz Sancar Cad. No:16/1
ÇANKAYA / ANKARA

Truva Akademi'yi Arayın
Telefon

0312 439 0 444

0532 761 18 04

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Eğitimi

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Eğitimi

Truva Akademi

EĞİTİMİN AMACI VE KAZANDIRDIKLARI:

Son yıllarda hızla artan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), aile içi ilişkileri, çocuğun okul başarısını, çevreyle uyumunu ve yaşam kalitesini bozan bir sorundur. Aile üyeleri, çocuğa konulan DEHB teşhisiyle endişeye kapılmakta ve bu konuda kendilerini suçlama eğilimine girmektedirler.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, kalıtım, duygusal travma, ateşli hastalıklar, konvülsiyon, kafa darbeleri, zor doğum, anne sütünün yeterince alınmaması sebepleriyle oluşabilmektedir. Bunun yanı sıra çevresel faktörler ve yetiştirilme tarzı da DEHB’ye sebep olabilmektedir.

Aileler, çocuğun davranışlarını ya da okuldaki başarısızlıklarını, derslerde yabancılık yaşamasını çocuğun yaramazlığı ve tembelliği olarak yorumladığından çocukla aile arasındaki ilişkiler de DEHB bilinçsizliği nedeniyle bozulmaktadır. Bu sebeple öğretmenlerin ve ebeveynlerin, çocuğun yaşadığı sorunların olası nedenlerini anlamaları ve bunların belirtilerine ilişkin bilgi sahibi olmaları için bu konuda eğitim almaları son derece önemlidir. Çocuğun ve ailenin yaşam kalitesini artıracak, öğrenim hayatını ve kariyer seçimlerini doğru yaklaşımlarla geliştirecek bilgilere sahip olmak ve bilinçli bir yaşantı sürmek için “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Eğitimi” son derece gereklidir. DEHB yaşayan çocukların ailelerinin problemlerin çözümünde empatik olmaları, anlayışlı ve sabırlı olabilmeleri ve davranışlarında özenli ve bilinçli olabilmeleri için bu konuda eğitim almaları ve kendilerini sürekli geliştirmeleri önemlidir.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Eğitimi sayesinde bu alanda çalışan Psikologlar, Psikiyatristler, Çocuk Gelişimi Danışmanları, Sosyal Hizmetler Uzmanları, Öğretmenler gibi aileler de bu DEHB sorunlarının tespitini, çözümlerini, davranış şekillerini, algı ve psikomotor testlerin değerlendirilmesini, sabrı ve empatiyi, tedavi ve kariyer gelişimlerini öğrenme fırsatı bulacaklardır.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

Bu alana ilgi duyan herkes eğitime katılabilir. Aileler, anne-babalar, evlat edinen ebeveynler, Psikologlar, Psikiyatristler, Sosyal Hizmet Uzmanları, Kreş, Okul öncesi ve Anaokulu Öğretmenleri, Sınıf Öğretmenleri, Çocuk Gelişimi Uzmanları, Eğitmenler, Psikolojik Danışmanlar, Yaşam Koçları, Eğitim ve Öğrenci Koçları, Rehber Öğretmenler, Pedagoglar, PDR’ciler, Hemşireler, Özel Eğitimciler, Sosyologlar, Tıp ve Hemşirelik öğrencileri ve mezunları, çocuklarla çalışan ve bu alanlarda okuyan son sınıf öğrencileri bu eğitime katılabilirler.


EĞİTİM İÇERİĞİ:

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Kavramlarının Tanımı

DEHB’nin Özellikleri

DEHB Belirtileri

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun Çocuk Üzerindeki Etkileri

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun Aileler Üzerindeki Etkileri

DEHB’nin Risk Faktörler

DEHB Türleri

DEHB’nin Avantajları ve Dezavantajları

DEHB Tedavisinde Yaklaşımlar

DEHB’de Tedavi Yöntemleri

Algı ve Psikomotor Testleri

Anne ve Baba Eğitimi

Okul Konsültasyonu

Akademik Organizasyon Becerileri Eğitimi

Davranışsal Düzenleme

Bilişsel – Davranışçı Terapi

Sosyal Beceri Eğitimi

Aile ve Bireysel Terapi Yöntemleri

DEHB’de Erken Teşhisin Önemi

DEHB’li Çocuklarda Yapılan Hatalar

Öğretmenlerin DEHB’li Çocuklarda Etkisi ve Fonksiyonu

DEHB’de Aileler İçin Tavsiyeler

Dürtüsel Çocuk Kavramı ve Tanımı

DEHB’li Çocukların Eğitimi

Ödül ve Cezada Dikkat Edilmesi Gerekenler